„Bravo za klovna”, autobiografska monodrama glumice Narodnog pozorišta iz Subotice Minje Peković, sinoć je odigrana u okviru festivala Zaplet u Banjaluci, u našem GP Jazavac.

Članovi našeg udruženja su posjetili ovaj događaj i prisustvovali okruglom stolu sa umjetnicom. Minja je ovom monodramom ispričala svoju priču borbe sa karcinomom dojke i istinski dirnula cijelu publiku, na šta je ukazao i veliki broj ljudi koji su ostali na okruglom stolu nakon predstave da joj upute dodatne riječi hvale.


Minja nam je približila probleme sa kojima se susreću osobe koje se bore sa ovom opakom bolešću, direktno, pokretima, pjesmom i brutalnim kricima.

Njena igra sigurno najviše pogađa one žene koje prolaze ili su prošle istu borbu, kao i članove njihovih porodica. Ali je i velika lekcija za cijelo društvo kako možemo bolje razumjeti osobe koje se nose sa bilo kojim zdravstvenom tegobom i na koji način možemo biti tu za njih.

Sigurno će ovo biti velika lekcija i za Superbrke i uticati na pristup radu naše organizacije. Hvala ti mnogo Minja što ovo dijeliš sa publikom i jedva čekamo novu priliku da te ponovo gledamo.