Neformalno udruženje građana “Superbrke” iz Banjaluke tokom akcije Movember prikupile su rekordnih 8 352 KM za pomoć Daliboru Jokiću i Mirelu Kovaču koji se bore sa karcinomom testisa.

Aukcijom fotografija i izborom najbrke u Cafe Pause, završen je sedmi po redu Movember, koji pored humanitarnog karaktera ima za cilj da se probudi svijest o muškim bolestima, odnosno raku testisa i prostate.

“Superbrke” posebno su zahvalni svim partnerima koji su podržali akciju i tako pomogli da ovaj iznos bude najviši u odnosu na prethodne godine.

– Zaista smo srećni što smo ove godine podigli stvari na viši nivo. Možemo reći da su oba cilja ispunjena, a to su edukacija i prikupljanje pomoći. Ekipa iz SaMSIC-a nas je pratila na svakom događaju koji smo organizovali i direktno sa ljudima na licu mjesta pričali o edukaciji. Jako je važno istaći da su nas ljudi sami kontaktirali da pomognu, što naš uspjeh čini većim – rekao je Zoran Šišić, član “Superbrka”.

Iz ovog udruženja kažu da su u Specijalističkom centru Avala, koja je tokom novembra besplatno radila tumor markere, svi termini bili popunjeni što nije bio slučaj prethodnih godina. Slična situacija je i u klinici S-tetik koja do kraja godine nudi besplatne ultrazvučne preglede testisa, gdje se na termin čeka više od sedam dana.

– Sve ovo nije bilo moguće bez naših partnera koji su nam pomogli što finansijski što logistikom. Veliko hvala Delta Planetu na nesebičnoj podršci i bili su tu šta god nam je trebalo koji su zajedno sa nama organizovali događaj na kome je gostovao poznati kuvar Lepi Brka gdje su se prodavala jela, gdje je iznos od prodaje išao u brkin fond. Banjalučki kuvar Predrag Tošić, zajedno sa učenicima iz ugostiteljske škole takođe su bili dio ovog događaja. Akciju su između ostalog prepoznali i podržali ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, kao i kompanija Hemofarm, na čelu sa direktorom Sašom Uroševićem – istakao je Filip Jakovljević, član Superbrka.

Tokom mjeseca bilo je niz aktivnosti koji su uticali na to da brkin fond bude najpopunjeniji do sad. Tako su GP Jazavac i RK Borac odigrali humanitarnu predstavu, odnosno utakmicu gdje je dio sredstva proslijeđen u brkin fond. Takođe, organizovana je i donatorska večera u restoranu Kazamat.

Partneri Sberbanka, TehnoMag, Aquarius, Bravo Systems, pekara Manja, cafe Pause, Rausch, HO Budimo ljudi, Vespa Cafe, MK Istok, Metromedia, Libra S, hotel Ideja, restoran Agape, Erdevik vinarija, Luggi Baby, Futrolica, Vilux štamparija, UKC RS pomogli su akciju i donirali sredstva.

Iz “Superbrka” na kraju su dodali da im je cilj sljedeće godine da zvanično osnuju udruženje, čime će komplet priča biti podignuta na viši nivo.

2 Comments

  1. Quando tiver dúvidas sobre as atividades de seus filhos ou a segurança de seus pais, você pode hackear seus telefones Android em seu computador ou dispositivo móvel para garantir a segurança deles. Ninguém pode monitorar o tempo todo, mas há um software espião profissional que pode monitorar secretamente as atividades dos telefones Android sem alertá-los.

  2. Ao tentar espionar o telefone de alguém, você precisa garantir que o software não seja encontrado por eles depois de instalado.

Leave a Reply

Your email address will not be published.