Pod sloganom “Glancaj svoje kugle” neformalna grupa građana Superbrke, devetu godinu za redom uspješno je realizovala  Movember u Banjaluci!

Ovogodišnji Movember bio je u znaku slogana “Glancaj svoje kugle!”, a na završnoj večeri, 30. Novembra 2022.godine u banjalučkom Bowlingu dodijeljena je nagrada Filijev brk i održana  humanitarna aukcija portreta muškaraca sa brkovima, čiji je autor poznati fotograf Vedran Ševčuk Alf.

Sva sredstva prikupljena tokom prethodnog mjeseca  donacija su za Milu Tešića (1978. godište) iz Trna, oca dvoje djece, koji je u teškoj  materijalnoj situaciji, a pacijent je Klinike za onkologiju UKC RS. Zahvaljujući mnogobrojnim partnerima, društveno-odgovornim kompanijama i pojedincima prikupljeno je 8219.92 KM. Takođe, od ovog iznosa biće izdvojeno i 500 KM za pomoć Dušanu Mariću koji je prije nekoliko godina imao infrakt kičmene moždine i za njegovo liječenje je potrebno da se prikupi 17.000 evra.

“Hvala svima koji su se odazvali na ovogodišnji Movember i koji su donirali humanitarna sredstva i tako postali dio velike banjalučke Movember porodice! Takođe, u narednom periodu možete očekivati zvanično obilježavanje osnivanja Udruženja Superbrke kojim ćemo na viši nivo podići naš rad na promociji muškog zdravlja tokom cijele godine, a ne samo u novembru”, rekao je Zoran Šišić, jedan od organizatora akcije.

Ovogodišnji superbrka, ambasador Movembera, odnosno dobitnik nagrade Filijev brk je Ognjen Marčeta, kojeg je žiri u sastavu glumac Duško Mazalica, koji je presjedavao žirijem, dr Gordana Kecman i prošlogodišnji pobjednik David Šurlan, jednoglasno proglasio naj superbrkom za 2022. godinu!

Podsjećamo da je Movember internacionalna humanitarna kampanja koja za cilj ima prikupljanje sredstava za liječenje oboljelih od karcinoma testisa i prostate ali i podizanje svjesti o važnosti samopregleda i preventivnih pregleda testisa i prostate za muško zdravlje.