U jubilarnoj desetoj akciji Movember koju je organizovalo Udruženje „Supebrke“ iz Banjaluke, prikupljeno je 8.000 KM za pomoć Milanu Mitrića iz Šipova koji se liječi od tumora testisa na UKC RS.

Nizom aktivnosti u novembru koje su imale za cilj da se podigne svijest o muškom zdravlju, konkretno o tumorima testisa i prostate, ovogodišnja kampanja pod nazivom „Kontroliši se malo“ imala je i tradicionalno humanitarni karakter gdje su se kupovinom majica, dukseva, ali portreta brka donirala sredstva za pomoć Milanu Mitriću. Pored toga, društveno odgovorne kompanije podržale su i rad udruženja sa 5.000 KM za aktivnosti koje su u planu u narednom periodu.

„Zahvalili bismo se svima koji su ove godine pružili podršku cijeloj akciji, bilbord provajderima koji su učinili da naša kampanja bude što vidljivija i da skrene pažnju javnosti. Takođe, svim medicinskim ustanovama koji su tokom novembra donirali besplatne preglede i testove, ali i ostalim privatnim i državnim institucijama i udruženjima koji su nam pružili podršku što logistički, tako i finansijski. Pored toga, veliko hvala i agenciji Ovation iz Beograda koja je bila kreativni tvorac same kampanje i koja je zaslužna da ovogodišnja kampanja dobije i regionalni pečat“, rekli su iz Superbrka.

Superbrke su pored uobičajenih aktivnosti, ove godine proširili djelovanje i na grad Prnjavor, gdje se po prvi put održalo takmičenje za Filijev brk, ali i aukcija fotografija, a organizovana je panel diskusija na temu „Kontrolili se malo“ u banjalučkom Domu omladine.

Podsjećamo, tradicionalnom završnom žurkom u lokalu Coffee Anan i aukcijom fotografija potreta, ali i izborom za Filijev brk spuštena je zavjesa na jubilarnu desetu akciju Movember. Danilo Lužija je ponio priznanje za Filijev brk i dobio čast da se nađe u žiriju za narednu godinu koji će birati najbolje brkove.

83 Comments

Comments are closed