Superbrke posjetile važnu radionicu u Banjaluci, organizovanu od strane udruženja oboljelih od karcinoma pluća “Diši za život” i kompanije Roche. Više o tome piše prof. dr Mirko Stanetić.

Uz nesebičnu pomoć kompanije 𝐑𝐨𝐜𝐡𝐞, udruženje oboljelih od karcinoma pluća “Diši za život”, udruženje oboljelih od malignih bolesti Istočne Hercegovine “Vjera,luča,nada”, udruženje oboljelih od malignih bolesti iz Foče “Prkos”, udruženje pacijenata oboljelih od melanoma “Mi smo sa vama”, članice Saveza žena oboljelih od raka dojke „Iskra” i članovi udruženja građana “Superbrke” 03.11.2023. u hotelu Marriott u saradnji sa zdravstvenim stručnjacima iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, su organizovali radionicu za oboljele i njihove porodice sa ciljem značaja edukacije bolesnika, u pravovremenom prepoznavanju simptoma, savremene dijagnostike i liječenja malignih oboljenja.

Posebno je istaknuta potreba individualnom pristupu liječenja na osnovu “precizne” medicine. Uz aktivno učešće predstavnika udruženja u panel diskusiji donešen je zaključak o međusobnom povezivanju, zajedničkom radu, kojim bi se omogućila dostupnost informacijama i pravovremena pomoć oboljelim na području Republike Srpske i regiona.

O značaju organizacije udruženja i njihovom djelovanju kao partnera u zdravstvenom sistemu u kreiranju politika prema onkološkim bolesnicima predsjednica udruženja oboljelih od karcinoma pluća “Jedra” Sandra Karabatić, predstavnike udruženja iz Republike Srpske je informisala i promovisala dalji rad i saradnju.

Preuzeto sa facebook stranice “Prof. dr Mirko Stanetić”